Ingrediƫnten:
Vulling:
-200 gr boter
-150 gr Emmental
-150 gr Cheddar
-100 gr PiƩ d'Angloys
-200 gr bloem
-5 eieren
-1 liter melk
-peper
-zout
Het paneren:
-bloem
-paneermeel
-eiwit van ongeveer 2 eieren
Laat de boter smelten op een middelmatig vuurtje en voeg er de bloem aan toe. Laat het drogen tot het een beetje naar koekjes begint te ruiken.
Stap 2:
Voeg er beetje bij beetje de melk aan toe en blijf continu roeren met een garde, zodat er geen klonters in komen. Blijf roeren tot je een dikke bechamelsaus krijgt. Zet nu het vuur uit.
Stap 3:
Smelt de kazen onder de bechamelsaus. Vanaf nu roer je alles met een houten lepel.
Stap 4:
Scheid de dooiers van het wit. We gebruiken enkel de dooiers. Klop dit los en roer dit onder het kaasmengsel tot je een stevig glad mengel krijgt.
Stap 5:
Kruid het mengsel naar smaak bij met peper en zout.
Stap 6:
Neem een grote vierkante ovenschotel. Vrijf deze in met een beetje olijfolie. Giet het Mengsel in de ovenschotel en dek het af met bakpapier of vershoudfolie. Zet de schotel een paar uur in de koelkast, zodat het mooi kan opstijven.
Stap 7:
Wanneer het kaasmengsel mooi is opgesteven, kan er gepaneerd worden. Zet drie diepe borden klaar: een bord met bloem, een bord met eiwit en een bord met paneermeel.
Stap 8:
Je kan je kaaskroketten ofwel uitsnijden, ofwel uitrollen. Nadien haal je het eerst door de bloem en je klopt de overtollige bloem eraf. Dan haal je het door het eiwit en vervolgens in het paneermeel. Leg de gepaneerde kroketten op een platte schaal. Je kan ze gerust op voorhand maken. Je kan ze zelfs invriezen.
Stap 9:
Frituur de kroketten goudbruin op 170°
Smakelijk!
XOXO
Sisi & Alix
Sisi & Alix
Geen opmerkingen:
Een reactie posten