donderdag 9 januari 2014

DAILY KITCHEN #2 | HEALTHY IT IS

Na de feestdagen - en al dat eten dat er bijhoort - is het goed je lichaam extra te verzorgen en weer gezonder te gaan eten. Laat dat weer eens één van mijn goede voornemens  zijn, gezonder eten en meer bewegen. Dat eerste lijkt me aardig te lukken. In deze Blogpost deel ik twee gezonde receptjes, die perfect als lunch kunnen gegeten worden.

Tomatensalsa

Het eerste is heel eenvoudig. Wat heb je nodig? kerstomaatjes, groene ontpitte olijven, fijngesneden ui, look, basilicum en peper en zout. Je snijdt de tomaatjes in twee, alsook de ontpitte olijven. Je voegt deze in een bakje. Voeg er de ui, look, de fijngesneden basilicum en de peper en zout aan toe. Roer het geheel door elkaar en plet het een beetje (niet te veel, het moet geen moes worden ook niet). Op deze manier komt er heel wat sap los van de tomaatjes waardoor extra olijfolie niet noodzakelijk is.


Serveer op een toastje of op een cracotte. 

Homemade tapenade

Wat heb je nodig? kerstomaatjes, zwarte olijven, drie artisjok harten, look (poeder) en chili peper (poeder). ook heb je een ovenschotel, een staafmixer en een klein kookpotje nodig. 


 


Je snijdt de tomaatjes in twee en legt ze in de ovenschotel. verwarm de over voor op 140 graden. Als de oven voorverwarmd is, zet je de schotel voor 45 minuten in de oven. Na 30 minuten haal je de ovenschotel uit de oven en schep je de tomaatjes in het kookpotje met een lepel. Probeer zo weinig mogelijk vocht mee te scheppen. dit voorkomt een te lopende tapenade.


Je voegt de gehalveerde olijven en de artisjok harten toe aan het kookpotje. Nu moet je het geheel mixen tot het een homogene tapenade wordt. 


Nu zet je het kookpotje op een matig vuurtje, zodat het geheel eens goed kan opwarmen. Je kruidt het af met look en chili peper. Ik had nog lege bokalen staan en heb deze gebruikt om de tapenade in te doen. zorg er wel voor dat je ze eerst met heet water uitwast. Als de bokalen helemaal schoon zijn, kan je ze beginnen vullen. doe dit met een lepel. Als ze helemaal gevuld zijn, draai je ze ondersteboven en laat je ze staan tot te afgekoeld zijn. Als je dit zo doet, wordt het vacuüm getrokken en kan je ze langer bewaren. 

 


Ook dit kan gegeten worden op een toastje of op een cracotte. Smakelijk!


XOXO

Sisi




Geen opmerkingen:

Een reactie posten