Wat het je nodig?
- Olijfolie
- Basilicum
- Variatie aan tomaten: Ik gebruikte 4 Coeur de Boeuf tomaten, 8 Roma tomaten, 5 trostomaten en een bakje kerstomaatjes. Voor de liefhebbers kan je er ook een rode paprika aan toevoegen voor een extra zoete toets aan de soep.
- Ongeveer een liter kippenbouillon.
- Peper en zout
- Grote ovenschotel
- Twee Kookpotten
- Staafmixer
- Zeef
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Snijd de tomaten in grove stukken en gooi ze door elkaar in de ovenschotel. Voeg basilicum naar smaak toe. Overgiet ze met ongeveer twee a drie eetlepels olijfolie. Zet de ovenschotel 45 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden.
2. Na 45 minuten haal je de ovenschotel uit de oven. De tomaten zijn een beetje geroosterd en ze hebben veel sappen losgelaten. Tijd om de tomaten en al het vocht over te scheppen in een kookpot en vervolgens het geheel tot een homogene massa te mixen. Voeg hierbij de kippenbouillon. Dit vergemakkelijkt het mixen en op deze manier krijg je echt een soep.
3. Wanneer de soep gemixt is, zeef je ze door een grove zeef. De pitjes en de velletjes zullen op deze manier uit de soep gehaald worden, zonder dat je vitaminen verloren gaan en dat de soep veel te waterachtig wordt. Als dit gebeurd is, zet je de kookpot op een zacht vuurtje en kruid je bij met peper en zout. Dresseer de soep in een soepkom en voeg wat verse basilicum toe. Nu is ze klaar om verorberd te worden!
Smakelijk!
XOXO
Sisi
Geen opmerkingen:
Een reactie posten