vrijdag 17 oktober 2014

DAILY KITCHEN #4 | KABELJAUW MET PREI EN WITTE WIJN SAUSJE


Deze week maakte ik iets super lekker! Ik ben niet echt een kabeljauw liefhebber, maar dit gerecht vond ik enorm geslaagd!

Wat heb je nodig? (6 personen)

- 4 grote kabeljauwfilets (ongeveer 250 gr)
- 250 ml droge witte wijn
- 400 ml light room (ik gebruikte 20% room)
- 250 gram blokjes gekookte ham
- 5 preistengels
- peper en zout
- 3 bouillonblokjes
- gehakte peterselie

Bereidingswijze

1. Kuis de prei en snij ze in stukken. Stoof ze met een beetje olijfolie. Kruid bij met peper en zout.



2. Neem een kookpot en breng de witte wijn aan de kook, samen met de bouillonblokjes. Voeg een klein scheutje water toe. Laat dit een kleine 15 minuten koken. 



3. Na 15 minuten, voeg je de light room toe en zet je het vuur wat zachter. 


4. Neem de visfilets en kruid ze wat bij met peper. Opletten met zout, aangezien de saus al redelijk zout is door de bouillon. Voeg optioneel een beetje gehakte peterselie toe. 


5. Verdeel de prei onderaan in een ovenschotel. Doe de hamblokjes en de visfilets erbij. Giet de saus over het geheel en zet het voor 20 minuten in een voorverwarmde oven van 190 graden. 



Eet smakelijk!


XOXO

Sisi






Geen opmerkingen:

Een reactie posten