zaterdag 22 augustus 2015

DAILY KITCHEN #7 | OVENSCHOTEL

Dit is een lekkere en gezonde ovenschotel, die snel klaar is!
Ingrediënten: (4 personen)
4 grote Coeur de boeuf tomaten,  bakje ricotta ,  pakje Italiaanse ham, 1 courgette,  lente uitjes,  bieslook, teentje knoflook, parmezaanse kaas en peper en zout.

Bereidingswijze:
1. Snijd de tomaten doormidden en leg ze in een ovenschotel (met het vruchtvlees naar boven) met een beetje olijfolie.
2. Snijd de lente ui in kleine stukjes ,  pers het teentje look,  en hak de bieslook fijn. 


3. Snijd de courgette in blokjes en de ham in kleine reepjes. 
4. Meng de ricotta met de ui,  look,  bieslook,  courgette,  ham en peper en zout.
5. Verdeel dit (redelijk vaste)  mengsel over de tomaten.  Bestrooi het geheel met wat parmezaanse kaas. 
6. Zet de schotel 30 minuten in een oven van 180 graden.  (De laatste 5 minuten kan je de grilstand van je oven opzetten zodat het een  lekker korstje krijgt.)
Smakelijk!
XOXO
Sisi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten